Novinky e-mailom

 
 
Bookmark and Share
 
 
 

Jazykové kurzy a pobyty v zahraničí - víza

Radi Vám pomôžeme pri vybavovaní víz do zahraničia


Krajiny, do ktorých nepotrebujete víza:
Veľká Británia, Egypt, Francúzsko, Írsko, Malta, Nemecko, Rakúsko, Španielsko, Švajčiarsko, Taliansko

Vízum do USA
Občania Slovenskej republiky môžu na turistické vízum študovať len tzv. part-time (max. 20 hodín týždenne). Naopak, ak cestujete so študijnými vízami, môžete študovať neobmedzene, vždy sa jedná o full-time štúdium a hlavným dôvodom návštevy je práve štúdium. Ak študujete v USA menej intenzívne než 20 hodín týždenne a kratšie než 90 dní, môžete vycestovať len na turistické vízum (pozor: je potrebný biometrický pas). Pre viac informácií, kliknite tu.

Ak je výuka intenzívnejšia alebo plánujete pobyt dlhší ako 90 dní, je potrebné žiadať o vízum študentské.

Pre udelenie študentského víza je okrem ostatných dokladov potrebný formulár I-20, ktorý pre Vás vyžiadame od americkej školy, kde predpokladáte štúdium. Za tento formulár je potrebné si priplatiť, pretože sa posiela expresnou kuriérnou službou z USA. Je potrebné počítať s určitou časovou rezervou, kým sa formulár spracuje, vystaví a „docestuje“ na Slovensko. Pre tieto účely je potrebné si vyhradiť 3 – 4 týždne rezervu plus 1 deň na pohovor na americkej ambasáde v Bratislave. Nezabudnite si skontrolovať platnosť Vášho cestovného pasu podľa aktuálnych inštrukcií na stránke americkej ambasády v Bratislave.
 
Postup pri vybavovaní víz a zoznam dokladov do USA nájdete tu.
Ak ste občan Slovenskej republiky víza do Kanady nepotrebujete v prípade, ak cestujete na študijný alebo turistický pobyt kratší ako 6 mesiacov. Víza sú potrebné v prípade, že cestujete na študijný alebo turistický pobyt dlhší ako 6 mesiacov alebo sa zúčastňujete pracovného programu (Internship a podob). Pre štúdium dlhšie ako 6 mesiacov je potrebný doklad zo školy a ďalšie náležitosti, ktoré je potrebné si so sebou priniesť na kanadskú ambasádu vo Viedni podľa inštrukcií, ktoré nájdete na stránke ambasády alebo kontaktujte našu agentúru na Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. Pri vybavovaní víz je potrebné počítať s určitou časovou rezervou a začať víza vybavovať, čo najskôr.
 
Postup pri vybavovaní víz a zoznam dokladov do Kanady nájdete tu.

Adresa: Canadian Embassy, Laurenzerberg 2, 10 10 Viedeň.

...späť na začiatok

Vízum do Austrálie

Pred vstupom do Austrálie musia občania Slovenskej republiky požiadať o vízum. Žiadatelia, ktorí chcú v Austrálii študovať maximálne 12 týždňov, nesmú pracovať a musia mať aspoň základné zdravotné poistenie, žiadajú o návštevné vízum. Doba na vybavenie návštevného víza sa pohybuje od 2 do 4 týždňov.

Keď žiadateľ hodlá v Austrálii pobudnúť dlhšie ako 12 týždňov, je potrebné sa preukázať potvrdením o prijatí na vybranú školu a požiadať o študentské vízum. Držiteľ študentského víza môže popri štúdiu pracovať maximálne 20 hodín týždenne a počas prázdnin neobmedzene, navštevovať školskú dochádzku na minimálne 85% a musí byť zdravotne poistený v Austrálii a jeho študijné výsledky musia byť uspokojivé. Doba vybavenia študentského víza je od 2 do 8 týždňov.
 
Viac informácií o podmienkach udelenia víz do Austrálie Vám poskytneme na požiadanie.

...späť na začiatok

Občania Slovenskej republiky nepotrebujú víza na Nový Zéland, ak ich pobyt nepresiahne dĺžku 90 dní. Na dlhší pobyt ako 90 dní je potrebné požiadať o študentské vízum. Doba vybavenia víz sa pohybuje od 2 do 6 týždňov. Viac informácií o podmienkach udelenia víz na Nový Zéland Vám poskytneme na požiadanie.

Občania Slovenskej republiky musia požiadať o udelenie víz na vstup do Čínskej ľudovej republiky na Veľvyslanectve ČĽR v Bratislave. Na udelenie víz je potrebné pozvanie z Číny. Postup pri vybavovaní víz a zoznam dokladov nájdete tu.

Adresa: Veľvyslanectvo ČĽR v SR, Jančova 8, Bratislava 811 02.

Občania Slovenskej republiky musia požiadať o udelenie víz na vstup do Ruskej federácie na Veľvyslanectve Ruskej federácie v Bratislave. Na udelenie víz je potrebné pozvanie ruskej prijímajúcej strany. Postup pri vybavovaní víz a zoznam dokladov nájdete tu.

Adresa: Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SR, Godrova 4, Bratislava 811 06.

...späť na začiatok

Občania Slovenskej republiky nepotrebujú víza do Juhoafrickej republiky, ak ich pobyt nepresiahne dĺžku 90 dní. Na dlhší pobyt ako 90 dní je potrebné požiadať o študentské vízum. Doba vybavenia víz sa pohybuje od 2 do 8 týždňov. Viac informácií o podmienkach udelenia víz do Juhoafrickej republiky Vám poskytneme na požiadanie.

...späť na začiatok

Pre občanov Slovenskej republiky nie sú potrebné víza na tzv. krátkodobý pobyt v Japonsku, ktorý nepresahuje 90 dní.Bezvízový režim však nezakladá automatické právo na vstup na územie Japonska. Vstup sa povoľuje len v prípade, ak sú splnené všetky podmienky ktoré stanovuje Zákon o imigračnej kontrole.Vízum si je potrebné vybaviť v prípade ziskových aktivít a zárobkovej činnosti, ako aj v prípade dlhodobých pobytov - presahujúcich 90 dní za účelom špecifikovaných činností. V horeuvedených prípadoch sa odporúča požiadať si pred požiadaním o vízum o vystavenie tzv. Certificate of Eligibility v Japonsku. Podrobnejšie informácie nájdete tu.

Adresa: Veľvyslanectvo Japonska v SR, Hlavné námestie 2, Bratislava 1, 813 27